Tűztorony látogatható

Tűztorony felújítás SopronA Tűztorony 2012. december 16-tól december végéig ingyenesen látogatható, amit a Város vezetése meghosszabbított február végéig.

 A Múzeumi Fogadóépület teraszán kialakított kávézó működtetését megpályáztatta az Önkormányzat. A sikeresen pályázatot követően a Múzeum Kávézó, a jelentős beruházást igénylő pultok és bútorzat kialakítását követően 2013. március 8-tól fogadja a vendégeket.

 A múzeumi látogatókat és turistákat a Múzeumi Fogadóépületben kialakított modern irodahelyiség fogadja, melyben ajándéktárgyak vásárlására is lehetőség nyílt 2013 áprilisától.

 A Soproni Múzeum munkatársai által készített kiállítás bemutatja a Tűztorony történetét. A Fogadó épület alsó szintjén áttekintést nyerhetnek a látogatók a közelmúltban folytatott feltárások régészeti kutatásairól. A kiállítást színesíti a feltárt római és középkori kőemlékek bemutatása.

 A projekt részeként az alsó szinten elhelyezésre került a belvárost bemutató makett, melyhez egy számítógépes rendszerrel lehetőség nyílik a jelentősebb épületek, szobrok képes és szöveges bemutatására is.

A Tűztorony nyitva tartásáról, az aktuális programokról a Soproni Múzeum honlapján keresztül kaphatnak az érdeklődők részletes tájékoztatást.

Róla admin