A Tűztorony, a Turisztikai Központ és a Várfalsétány felújításáról tartott lakossági fórum

Tűztorony felújítás lakossági fórum, Sopron2012. december 15-én, 14 órai kezdettel a Városháza Nagytermében lakossági fórumra került sor a Városközpont értékmegőrző megújítása projekt keretében megvalósításra került Fő tér, Tűztorony, a Turisztikai Központ és a Várfalsétány felújításáról, a felújítási munkák során előkerült régészeti emlékekről.

A lakossági fórum után közvetlenül nyílt nap keretében az érdeklődőkkel séta az elkészült Tűztorony, MIF és a Várfalsétány megtekintésére.

A lakossági fórumon Dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket.

A polgármester úr röviden tájékoztatta a hallgatóságot a projekt befejezéséről és rövid áttekintést adott a felújítás szükségességéről és az elért eredményekről.

A Polgármester úr bevezető szavai után Kelemen Imre, a Soproni Városfejlesztési Kft ügyvezetője képes előadást tartott a Fő tér, a Tűztorony, MIF és a Várfalsétány legfontosabb mozzanatairól, bemutatva a megvalósulás fázisait.

Ezt követően Nemes András művészettörténész számolt be a Tűztorony felújítása kapcsán a torony történetéről tartott előadást.

Gabrieli Gabriella régész a Fő tér és a Várfalsétány kivitelezési munkáinak régészeti feltárása közben talált római, középkori leletekről számolt be.

Az előadásokat követően Polgármester úr megköszönte a jelenlévők érdeklődését és a kivitelezési munkák alatt a lakosság türelmét és együttműködését, majd közös bejárásra invitálta a fórumon megjelenteket.

A mintegy 40 érdeklődővel megnéztük az elkészült Tűztornyot, a MIF épületét, majd a felújított és megnyitásra került Várfalszakaszokat.

A bejárás késő délután fejeződött be, így kivilágítva is megtekinthették a az érdeklődők a felújított projektelemeket.

A lakossági fórumról fotódokumentáció is készült.

Róla admin